Online wiskunde uitleg

Het verhaal
van Wisvids

Wij zijn Lotte de Haan en Niels van der Molen. In 2019 zijn wij gestart met het oprichten van Wisvids, allebei vanuit onze eigen achtergrond.

Lotte de Haan

Bevoegd docent wiskunde
Video creator

Lotte is bevoegd en ervaren docente wiskunde. Na enkele jaren voor de klas heeft Lotte de keuze gemaakt om haar eigen bijlesbedrijf te starten. Op die manier kon ze zich volledig richten op de leerlingen die niet zo sterk waren in wiskunde. Haar bedrijf, De Haan Bijles, werd een enorm succes. Wekelijks gaf ze zo’n veertig tot vijftig bijlessen. Ze zag hoeveel leerlingen moeite hadden met dit vak en kwam op een idee: een website vol uitlegvideo’s, waardoor ze niet alleen de vijftig leerlingen uit haar eigen klantenbestand kon helpen, maar ook alle andere leerlingen in Nederland die wel wat hulp kunnen gebruiken bij wiskunde.

Lotte werkt nu een groot deel van de week aan het bedenken van opgaven en het opnemen van de bijbehorende uitlegvideo’s.

Niels van der Molen

CEO en lead developer

Niels van der Molen heeft de opleiding ICT gedaan. Hij heeft enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt, bij het bedrijf GoalGorilla (tegenwoordig OpenSocial). Ondertussen bouwde hij de website van het bijlesbedrijf van Lotte, met een systeem waarbij leerlingen zich kunnen inschrijven voor een bijlesafspraak. Omdat er meer vraag was naar een soortgelijke website, maakte Niels er een groot project van. Hij richtte www.bijlesaanbod.nl op om andere bijlesdocenten ook de mogelijkheid te geven een website te creëren waarbij leerlingen zichzelf kunnen inschrijven voor een bijles.

Niels bouwt nu aan de website van Wisvids, monteert de video’s en plaatst ze op de website.

Wisvids een
andere manier
van wiskunde bijles

Met de wiskunde bijles van Wisvids wordt de leerling altijd begeleid wanneer hij aan zijn wiskunde werkt. Hierdoor zal de leerling sneller zijn wiskunde leren, voldoendes halen en wiskunde niet meer als een heel moeilijk vak zien.